Ingrediente:
Pentru aluat:
-125 g de faina
- 25 g de zahar
- 110 g unt de la frigider
- o lingura lapte
Pentru crema:
-250 ml lapte
-o lingurita esenta de vanilie, sau pentru cine are:)) o lingurita de extract de vanilie sau bobitele din juma' de pastaie de vanilie
- 3 galbenusuri
-30g de zahar
- 20g amidon
Preparare:
125g de faina + 25g de zahar + 110g unt de la frigider + o lingura de lapte (sau apa in cel mai rau caz) = aluatul.Se amesteca foarte usor la robot, da' si cu mana, ca nu ne doare :).Dupa care se baga la frigider vreo juma de ora. Apoi, cu multa faina se ruleaza o foaie, care se intinde in forma de tarta( eu am pus si foaie de copy cu toate ca nu trebuia neaparat:)).
Cu o furculita se inteapa baza in cateva locuri (ca sa nu se umfle la copt) si se da la cuptorul incins la 180C vreo juma' de ora, pana ce-i rumena-aurie.
Cat se intampla treaba asta, se face crema de vanilie. Super simplu, promit! 250ml de lapte se pun intr-o craticioara. In lapte se presara o lingura de zahar si bobitele din juma' de pastaie de vanilie sau o lingurita de extract de vanilie, (sau asa cum am pus eu pt ca nu am avut, nu pentru ca nu am vrut:) o lingurita esenta de vanilie). Se pune craticioara pe foc mic.
Intr-un castron se bat 3 galbenusuri cu 30g de zahar si 20g amidon.
Cand laptele mai sa dea in clocot, se amesteca cu crema de galbenusuri si se pune inapoi pe foc, amestecand, pana capata o consistenta de crema.
Se poate da apoi si printr-o sita (ca sa fii sigur ca obtii o crema fina) si se lasa la racit.
In final, tarta se umple cu crema,
iar peste se pun afine si zmeura!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu