Ingrediente:
- punaga de piscoturi
-4 oua
-2 pliculete zahar vanilat
-cacao neagra
-o lingurita coniac
-o picatura esenta de rom si o picatura esenta de vanilie
-2 cutii mascarpone
-cafea concentrata( sau ness)
-frisca ( eu am facut frisca, din Hulala lichida batuta cu mixerul )
- 3 linguri zahar
Preparare:
Se face o cana de cafea( ness ) dar neindulcita, destul de concentrata si se inmoaie, fiecare piscot ( dar atentie nu se lasa prea mult in cafea, doar se stropesc, fiindca daca le lasam prea mult sunt prea moi ), se aseaza intr-un vas mai lung si mai inalt( deoarece o sa punem mai multe randuri si mai multe straturi, dupa preferinta dar si dupa marimea vasului:) )
Dupa primul rand de piscoturi inmuiate, punem crema.
Crema:
Se bate frisca Hulala bine, cu 2 plicuri de zahar pudra:
Se bat cele 4 albusuri bine, pana iese o bezea:
Si se amesteca cu frisca:
Cele 4 galbenusuri se amesteca cu crema mascarpone si cu zahrul si se amesteca bine:
Si la final amestecam cele doua amestecuri (crema de mascarpone cu frisca):
Si obtinem crema finala (daca va iese foarte multa, adica mai multa decat aveti piscoturi, o bagati la congelator si mai faceti si alta data):
Acum trecem la arta:). Un strat piscoturi un strat crema:
Si tot asa, ultimul strat fiind de crema, va cam iese trei straturi:
Peste care presaram din abundenta cacao neagra:
Si o lasam la frigider, cateva ore, de preferat o noapte:
Iese un deliciu, se topeste in gura, atat de usoara, incat nu veti regreta deloc:
doamne, arata bestial!
RăspundețiȘtergereyami, yami! :)
RăspundețiȘtergere