vineri, 6 ianuarie 2012

Tort cu crema de caramel de post




Un delicios tort de post, eu am fost inebunita dupa el, pana la ultima ftimitura:), vi-l recomand din toata inima. Multumita blogului Lurei Sava, reusesc sa fac si sa gust aceste delicii:)


Ingrediente:

Blat:
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de rom
- 2 linguri mari cacao
- 2 cani nu foarte pline de faina

Masurati totul cu aceeasi cana :)


Crema:
- 2 plicuri praf de budinca de caramel
- 800 ml. lapte de soia (de vanilie ar fi si mai super :P) sau suc natural
- zahar dupa gust
- 2 linguri mari de margarina (Rama)



In plus:
- banane sau alte fructe de sezon, la alegere
- 1 tableta de ciocolata cu minim 80 % cacao (de post)




Blatul:
...prima si prima data tre' sa "mestesugim" ceva (de fapt, nu e obligatoriu ci numai daca nu vreti sa aveti un blat cu franjuri la final :P ) ...drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie pergament cu care sa captusim baza formei de copt...
...nu prea am multe sa va zic, ca o fac pozele prea bine :))





Puteti aplica tehnica asta la toate blaturile pe care le veti coace, daca doriti sa obtineti un blat cu margini netede, frumoase...

Mod de preparare blat de cacao:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia, apoi se adauga faina, praful de copt (cernute) cat si cacaua si esentele:






Blatul se pune in forma de copt
 Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)
Lasati-l sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati caci este destul de sfaramicios)

Ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati...apoi totul decurge foarte usor :))


 ...iar ca sa il readuceti la forma lui initiala, faceti din nou manevra cu platoul :P

Crema:
Se face o budinca mai groasa din lapte de soia si praf de budinca (puteti inlocui laptele de soia cu suc natural de fructe)

Se da laptele in fiert
Se adauga cele 2 plicuri de budinca cu cantitatea de zahar cat scrie pe  plic( adica 4 linguri pentru fiecare plic) si se amesteca bine



si se amrsteca bine cu laptele fiert. Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine:

Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie:



...si se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri)


Si iata si rezultatul final:)), dupa ce am topit in bain marie ciocalata de menaj:

Si am aruncat-o peste tort in zig zag:), m-am jucat putin cu ea, putem sa o "aruncam" cum ne face noua placere:))














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu