INGREDIENTE
- 300 g ficat de porc
- un pahar lapte
- 4 linguri pasta de tomate
- o lingura faina
- o lingurita cimbru
- o ceapa sau o ceapa verde daca avem
- jumatate de pahar de vin rosu
- 2 catei de usturoi, sau o legatura usturoi verde
- ulei, sare si piper
Modul de preparare a retetei:
Ficatul de porc prajit poate fi uneori tare si inecacios iar acest lucru ne determina sa fim destul de reticenti atunci cand vine vorba de prepararea lui. Insa putem elimina in mare parte acest neajuns tinand ficatul de porc in lapte.
Ficatul de porc prajit poate fi uneori tare si inecacios iar acest lucru ne determina sa fim destul de reticenti atunci cand vine vorba de prepararea lui. Insa putem elimina in mare parte acest neajuns tinand ficatul de porc in lapte.
Taiem ficatul de porc in suvite de marimea si grosimea dorita. Punem bucatile de ficat intr-un vas, adaugam laptele si lasam ficatul sa stea in laptem minim 30 de minute. Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie si adaugam bucatile de ficat.
Prajim ficatul pe ambele parti circa cinci minute, pana cand isi schimba putin culoarea, apoi il scotem din tigaie. Taiem ceapa si o punem la calit in uleiul in care am prajit ficatul.
In momentul in care ceapa incepe sa se inmoaie vom adauga lingura de faina si apoi amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase in sos.
Peste ceapa si faina punem pasta de tomate subtiata cu putina apa sau vin.
Lasam apoi ficatul de porc cu sos sa fiarba zece minute iar cand este gata adaugam cimbrul si usturoiul taiat feliute.
Luam tigaia de pe foc, o acoperim cu un capac si o tinem asa cateva minute pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.
Se serveste cu mamaliguta, este delicios si aromat:
http://www.barbatlacratita.ro/2011/01/ficat-de-porc-cu-sos.html
RăspundețiȘtergere