-urzici
- lapte de soia
- ceapa verde
- usturoi verde
- faina
- sare, piper
Preparare:
Pe foc am pus o oala mare, incapatoare, pe jumatate plina cu apa si o lingura rasa de sare. Cand apa fierbe, parca regretandu-le fragezimea lor salbatica, arunc urzicile in oala:
Urzicile fierte le-am transformat intr-un pireu
Intr-un vas pun la incins putin ulei, adaug 3 linguri de faina:
Amestec repede, pentru ca faina sa se imbibe cu grasimea si sa nu faca eventuale cocoloase, dar in nici un caz sa nu devina bruna:
Torn jumatate de litru de lapte fierbinte, amestecand continuu, si las sa fiarba putin, pana se formeaza un bechamel consistent:
Adag pireul de urzici, amestec bine, las sa fiarba putin si potrivesc gustul de sare si piper, apoi adaug usturoiul verde tocat si ceapa verde tocata{si 3 linguri bune de smantana grasa, ast adaca nu tinem post, sau smantana de post}
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu