luni, 25 iunie 2012

Crema de urzici de post













  Ingrediente:

-urzici
- lapte de soia
- ceapa verde
- usturoi verde
- faina
- sare, piper

Preparare:

Pe foc am pus o oala mare, incapatoare, pe jumatate plina cu apa si o lingura rasa de sare. Cand apa fierbe, parca regretandu-le fragezimea lor salbatica, arunc urzicile in oala:

Pun capacul si le las sa dea cateva clocote. Nu trebuie fierte mult, urzica cea tanara e frageda si se inmoaie imediat. Le scurg si clatesc sub jet de apa rece – apa lor ar fi fost buna si ea, de leac – pentru depurare, eliminarea toxinelor, aport natural de fier, de clatit parul ca sa devina bogat si matasos – dar asta e, am irosit-o fara mila.




Urzicile fierte le-am transformat intr-un pireu
Intr-un vas pun la incins putin ulei, adaug 3 linguri de faina:
Amestec repede, pentru ca faina sa se imbibe cu grasimea si sa nu faca eventuale cocoloase, dar in nici un caz sa nu devina bruna:

Torn jumatate de litru de lapte fierbinte, amestecand continuu, si las sa fiarba putin, pana se formeaza un bechamel consistent:
Adag pireul de urzici, amestec bine, las sa fiarba putin si potrivesc gustul de sare si piper, apoi adaug usturoiul verde tocat si ceapa verde tocata{si 3 linguri bune de smantana grasa, ast adaca nu tinem post, sau smantana de post}


Mai fierb maximum 2-3 minute, amestecand continuu, apoi mâncãrica este gata “de “mâncat cu oauã”, sau cu snitele de post:))












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu