duminică, 24 iunie 2012

Cremsnit






Ingrediente:

- 1 pachet foi de cremsnit
- 5 oua
- 350 g. zahar
- 100 g. amidon
- 1 litru lapte
- vanilie
- 200 gr unt
- coaja de la o portocala rasa

     

Mod de preparare:

In mixer se pun albusurile , se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa , se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.




Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. 

Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete si coaja de portocala, amestecand pana se absoarbe totul. Crema este lucioasa si gustoasa.


 Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pune in tava in care pregatim cremsnitul o folie de aluminiu, peste ea se pune prima foaie de cremsnit apoi crema si peste crema foaia de cremsnit intreaga, sau asa cum am facut eu faramitata in bucati mari:




 se ambaleaza bine in folie de Al si se da la frigider.

 La servire se pudreaza cu zahar. Se taie cu un cutit foarte bine ascutit.



Delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu