duminică, 12 februarie 2012

Rulada cu banane, nuca coapta si frisca















Ingrediente:

-2 banane
- 450 g biscuiti simpli
- 125 g unt sau margarina
- 30 g cacao
-125 g zahar
-250 ml apa
- 200 g nuca de cocos
-esenta rom
- 300 g frisca, pentru ornat
-ciocolata rasa, pentru ornat



Preparare:

Se sfarama biscuitii marunt cu masina de tocat sau blender.

Intr-un castron se amesteca apa cu zaharul, cacao si se pune pe foc, se lasa sa clocoteasca pana se formeaza un sirop gros, dar atentie sa nu scada prea mult pentru ca nu va ajunge la inmuiat biscuitii, Se trage de pe foc, se raceste si se adauga romul.

Separat se amesteca untul care trebuie sa fie obligatoriu moale, lasat la temperatura camerei pana devine destul de moale,( din cantitatea intrega de unt se pastreaza 1-2 lingurite pentru a le adauga la biscuiti.

Intr-un lighean se amesteca biscuitii cu siropul racit si cu cele 2 lingurite de unt, depinde cat de moi sunt biscuitii.


Se ia o folie de plastic sau aluminiu si se pune peste o tava sau o forma, se pune peste ea biscuitii in strat de 1 cm grosime.

Peste ei se pune un strat subtire de unt cu nuca de cocos intins uniform

Apoi se desfac bananele de coaja si fiecare se taie in doua. Se iau bucatile de banane si cu partea curbata se pun in jos una langa alta de-a lungul foii de biscuiti, lasandu-se o latime de 2 degete de la margine pentru a se putea rula. Se adauga dupa preferinta si nuca pisata coapta si merisor sau stafide.

Se ruleaza foaia peste banane, fara a rula si folia.




Se baga la frigider sa stea cel putin 4 ore (sau peste noapte). A poi se imbraca in frisca si se presara nuca pisata coapta si ciocolata rasa.




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu