joi, 9 februarie 2012

Prajitura rapida cu ananas la microunde




 






Ingrediente:

- 1 cutie compot de ananas rondele
- 80 gr zahar pentru caramelizat
- 2 linguri apa
- 3 oua
- 70 g. zahar
- 75 g. faina  
- 30 g. unt topit
- 1 lingurita praf de copt
- 200 ml. frisca lichida




 Preparare:

Se amesteca zaharul cu apa si se tapeteaza baza unui vas de jena (rotund). 


Se pune in cuptorul cu microunde, la 700 W, la caramelizat timp de 3-4 minute (trebuie doar sa prinda un pic de culoare, nu sa se arda :D)

Intre timp, se bat ouale intregi, cu mixerul, impreuna cu zaharul (70 g.). 


Se adauga apoi untul topit si faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute inainte)

Se desface conserva de ananas si se aleg cele mai frumoase 4 inele( eu nu am avut inele ci bucati :P)

Se aseaza rondelele de ananas peste caramel si se toarna deasupra blatul.

Se pune prajitura la microunde, la 700 W, timp de 7 minute (nu o tineti mai mult, caci se usuca)

Se lasa la racit cca.10 minute, dupa care se rastoarna pe un platou (daca va plac prajiturile insiropate, insiropati blatul cu sucul din conserva inainte de a-l rasturna)

Serviti prajitura cu un mot de frisca :))( eu m-am grabit, nu am mai avut rabdare sa se raceasca blatul si am pus frisca peste blatul fierbinte, trebuie neaparat lasat sa se raceasca:)))


Si peste frisca am pus restul de ananas:










...prea rapida si prea buna :P. Retela Laurei Sava, caruia ii multumesc pentru ca exista, ea si blogul ei:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu