Ingrediente:
6-7 cartofi (depinde cât sunt de mari),
5 ouă,
400 ml smântână,
200 g telemea (mai mult sau mai puțin, în funcție de cat e de sărată),
50 g cașcaval,
pesmet,
unt,
sare și piper.
Preparare:
Incepeți prin a fierbe, în apă cu sare și în două vase diferite, firește, cartofii în coaja și 4 ouă tari.
Cât timp se răcesc, dați toată brânza prin răzătoare (dar nu amestecați, puneți-o în doua farfurii diferite),
bateți smântâna cu oul rămas, adăugând aici piperul, ungeți un vas de Jena cu unt și tapetați-l cu pesmet.
Curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri (cât se poate, nu exagerați!). Procedați la fel cu ouăle. Puneți în vas mai întâi un rând de felii de cartofi, continuați cu un strat de ouă, presărați jumătate din telemea și turnați două linguri din amestecul de smântâna și ou
Continuați la fel, până se termina ingredientele (cred că v-ați prins că trebuie să vă iasă trei straturi de cartofi și două de ouă, nu?)
Si ulttimul strat:
Turnați deasupra restul de smântână, presărați cașcavalul ras amestecat cu pesmet, puneți și niște bucățele de unt ca să se rumenească frumos și cu asta basta, la cuptor cu cartofii noștri. La foc potrivit (200ºC), în jumătate de oră ar trebui să fie deja frumos rumeniți deasupra.
Si acum scosi din cuptor:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu