miercuri, 25 ianuarie 2012

Ciorba cu perisoare



























 










Ingrediente:


-1 kg de carne tocata de porc 
-zarzavat ptr ciorba ( morcovi, patrunjel , telina, dovlecel doar daca doriti )toate taiate marunt, rondele, prin razatoare cu ne place
-2 cartofi
-o mana de paste
-2,3 cuburi de legume sau de care vreti,
-un ardei rosu, unul galben
-2 oua
-smantana
-1/2 ceasca orez, pentru perisoare
-o ceapa 
-bulion, sau zarzavat de casa
-bors
-condimente : sare , piper, boia.
-patrunjel si leustean frunzele,
- la alegere un ardei iute taiat felii subtiri




Preparare:


 Se pune zarzavatul ras sau cubulete la fiert, ardeiul rosu si galben taiat cubulete si daca ne place si ardeiul iute taiat felii subtiri( da un gust bun ciorbei) si se lasa sa fiarba.


Se fierbe si borsul separat si apoi se toarna peste zarzavatul fiert.



 Se pun cartofii. Separat se prepara perisoarele.Se spala orezul si se amesteca cu carnea, ouale, sare, piper, boia si ceapa tocata marunt ( am citit intr-o revista ca daca este calita cu un pic de morcov da un gust mai bun perisoarelor ).


Cu mana uda se fac perisoare potrivite ca marime si se pun cu grija in oala:
Se pun si pastele, iar dupa ce au fiert toate,punem zarzavatul facut in casa sau bulionul, dregem de sare piper, cuburi Knnor.


 Dupa ce a dat in clocot, stingem focul si punem smantana subtiata cu zeama din ciorba pentru a nu se strange si imediat oualele batute
 


 si amestecam incet in timp ce turnam cu furculita pentru a se forma "zdrente".




 Punem si leusteanul si ci patrunjelul taiat marunt si gata. 




Este atat de buna incat mai ceri o portie:) Daca vrem putem sa ne mai punem fiecare in farfurie smantana:)














2 comentarii:

  1. Este extraordinara ciorbita cu perisoare, si eu o fac de fiecare data cand am ocazia, de fapt e ciorba mea preferata. Felicitari pentru prezentare, mi-a venit o pofta teribila de ciorbita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mutumesc mult draga Iulia, ma bucur tare mult ca ti-a placut prezentarea mea si mie imi place destul de mult ciorbita de perisoare si daca tot ti-am facut pofta, poate te-am determinat sa o si faci:)) pentru a nu stiu cata oara banuiesc...:))

    RăspundețiȘtergere