marți, 24 ianuarie 2012

Chec in zebra










Ingrediente:   


- 2 checuri( unul alb, unul marou, taiate fiecare pe latime in doua)
 - un plic praf de budinca de care vreti voi, eu am pus de caramel( pentru prima crema),
 - iar pentru a doua crema ( eu am avut ramasa din crema de mascarpone, de la tiramisu facut mai devreme), asa ca putem face orice crema, dra sa fie alba, daca prima a fost marou, poate fi dintr-un plic de praf de budinca de vanilie, sau frecam, untul cu laptele pana iese o crema, cu zahar vanilat si esenta de vanilie pana ne iese o crema de vanilie, ne lasam imaginatia sazboare:)
 - sirop facut din apa si zahar topit pe foc mic in care am presarat si coaja de la o portocala
- miez de nuca copt
 -2 bucati de ciocolata
 -frisca batuta di frisca lichida( sau un pliculet de praf de frisca batut cu un pahar de lapte rece)
 - 2 pliculete de zahar vanilat

 

Preparare:
Prima varianta: o felie de chec alba, una de chec marou si la final una de chec alba.
Se ia prima felie de chec( alba sau marou dupa preferinta), eu am luat alba:)
Se face prima crema de budinca de caramel, normal dupa instructiunile de pe plic:))
Insiropam prima felie de chec alba:
Turnam crema de budinca de caramel:
Presaram bucatile de nuci coapte:
Luam a doua feli de chec( de data asta marou) sio punem peste prima si o insiropam:
Punem crema alba, cea de vanile( dar jumatate din ea), sau mascarpone cum am avut eu sau orice crema alba vreti voi sau avem:)
Presaram din nou bucati de nuca coapta:
Acum ii vine randul ultimei felii de che, normal, care va fi alba:)
O insiropam si pe aceasta.
Si pregatim ciocolata pe care o topim la  bain-marie:
Peste ultima felie de chec punem restul de crema de vanilie:
Si bineinteles presaram nucile coapte:
Iar peste nuci "aruncam" ciocolata topita:
Si in final modelam cu frisca:






Sau varianta a doua:
Punem o felie de chec marou, una de chec alba si la final una de chec marou, urmam aceiasi pasi cu cremele aceleasi. Si uite as adin doua checuri, am putut face de doua ori acelasi chec zebra:))
 Si a iesit cam asa:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu