Este una din cele mai delicioase tarte pe care le-am mancat vreodata, este simpla de facut si rapid de mancat:)
Dar ce sa o mai lungim sa trecem la fapte:
Ingrediente:
Pentru chec:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina(Nu umpleti canile pana la refuz, ci doar pe trei sferturi!!!)
- 1 plic praf de copt (10 g.)
-Pentru siropul caramel si compozitia cu mere:
-150 ml. apa
- 250 g. zahar
- 6, 7 mere potrivite
- 1 lamaie
Pentru ornat:
- 300 ml. frisca
- praf de scortisoara
- 6, 7 mere potrivite
- 1 lamaie
Pentru ornat:
- 300 ml. frisca
- praf de scortisoara
Mod de preparare:
Aveti nevoie de o tava cu diam. de 26 cm. sau de o forma de prajitura, sau orice vad dar care sa aiba diametrul maricel, trebuie sa iasa plata, nu inalta.
Se prepara siropul caramel direct in forma in care veti coace tarta. Astfel, se pune apa si zaharul in forma si se da la cuptor, la foc moderat, timp de cca. 20-25 de minute. Nu va faceti griji daca siropul este apos, caci asa se va insiropa mult mai bine checul ;)
Aveti nevoie de o tava cu diam. de 26 cm. sau de o forma de prajitura, sau orice vad dar care sa aiba diametrul maricel, trebuie sa iasa plata, nu inalta.
Se prepara siropul caramel direct in forma in care veti coace tarta. Astfel, se pune apa si zaharul in forma si se da la cuptor, la foc moderat, timp de cca. 20-25 de minute. Nu va faceti griji daca siropul este apos, caci asa se va insiropa mult mai bine checul ;)
Se decojesc merele, se taie in feliute subtiri sau cubulete. Se aseaza cat mai uniform deasupra siropului de zahar
Se pregateste compozitia de chec batand ouale intregi cu zaharul, laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
ouale cu zaharul |
adaugam si laptele si uleiul |
si faina cu praful de copt si zeama de la lamaie |
Se lasa tortul sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe platoul de servit, dar eu nu am rasturnato:)
Peste tarta fierbinte iesita din cuptor am pus frisca cu scortisoara batuta in prealabil : |
Peste frisca am presarat si putina nuca pisata:
Cel mai bine este sa punem frisca cand este blatul inca cald, ca sa intre foarte bine in el, astfelmv-a deveni si mai insiropat si mai fin.Si iata si finalul:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu