Ingrediente:
-6 bucati groase de ceafa de porc
-6 cartofi
- 1 ardei rosu
- 200 g porumb conserva
- 4 catei de usturoi
-1 ceapa
- sare si piper
- oregano
Preparare:
Vasul si capacul se vor tine in apa rece 20 minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa. Astfel se va crea un strat de aburi ce ajuta la procesul de gatire
Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.
Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece. Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul zdrobit intr-un castron.
Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb. Condimentam daca mai este necesar.
Punem carnea deasupra, adaugam 2-3 linguri cu ulei de masline si 2-3 linguri de apa.
Dam la cuptor la foc mediu pana legumele si carnea sunt fierte.
Dupa aproximativ 1 ora si 20 de minute scoatem capacul si mai lasam vasul la cuptor fara capac 30 de minute pana se rumeneste carnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu