sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Ciorbita taraneasca de legume de post















Ingrediente:


- broccoli ( cteva buchetele) ( eu nam avut o conopida si un broccoli pe care le-am folosit dupa fierebere ca si garnitura)
- conopida ( cteva buchetele)
-6 cartofiori
- 2morcovi
- o telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
 - o ceapa
 - o mana de paste
 - o mana de mazare
 - bors
 - zarzavat la sticla( eu am avut de la mama facut in casa:))
 - patrunjel si leustean tocat marunt
 - sare, delicat 3 cuburi knnor de legume, sare
 - un ardei iute
-cateva linguri de  ulei de masline



Preparare:

Fierbem, buchetelele de conopida si broccoli 20-25 de minute si le scoatem, oprim cateva buchetele si le tocam marunt si le punem in cirbita la sfarsit, iar cu restul le folosim ca si garnitura la friptura sau orice vreti voi sa faceti cu ele.
In zeama ramasa de la broccoli si conopida ( zeama care are un gust foarte bun), punem zarzavatul dat prin razatoare sau taiate cubulete si ceapa si le lasam sa fiarba:

Cand sunt aproape fierte punem si cartofii cubulete:
Si pastele, lasam sa fiarba si pastele si dregem de sare(delicat), ulei, punem cele 3 cuburi de knnor, buchetelele de broccoli si conopida taiate marunt, borsul, si ardeiul iute taiat feliute:







Cand  dau in fiert punem si o canuta de zarzavat, mai lasam sa fiarba putin:
Si la leusteanul si patrunjelul taiat marunt:
Si  gata, iese foarte bogata in vitamine, satioasa pentru perioada postului si unde mai pui ca iese si gustoasa;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu