duminică, 12 iunie 2011

Paste cu fructe de mare





Ingrediente:


- 500g spaghete Barilla
-500g fructe de mare( eu am pus si putina sunculita afumata)
-ulei de maslinesare, piper
- 3-4 catei de usturoi
- unt
-1-2 pahare vin alb sec
-1 ardei iute


Preparare:



Pastele se fierb "al dente", atat cat scrie pe ambalaj. Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline (pentru a nu se lipi intre ele) si se tin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), in primul rand datorita gustului, iar apoi datorita faptului ca retin sosul in interiorul spiralei. Se pot folosi si Penne Rigate sau Farfalle( eu am avut spagete:))


Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele subtiri. 
Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma ardeiul iute.
 Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cinci minute la foc mic. 


Separat se topeste untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin. Se potrivesc la gust cu sare si piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute calit le face foarte de iuti). Pe urma se sting cu sosul de vin si unt. In final se adauga pastele si se amesteca.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu