duminică, 12 iunie 2011

Burek cu branza sarata









Ingrediente:

- un pachet foi de placinta
-ulei pentru uns

Umplutura:

-1 kg. branza usor sarata( telemea de vaci, sau amestec cu branza proaspata, umplutura trebuie sa fie  putin sarata, nu foarte sarata)
-5 oua
-200 g smantana

 Pe deasupra:
-100 ml apa minerala
-100 g smantana
-1 ou


Preparare:


Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.
Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vascoasa mai adaugati putina smantana sau un ou.


In tava unsa bine cu ulei, se aseaza 2-3 foi de placinta. Cea de deasupra se unge bine cu ulei:


Se pune un strat de umplutura:

Se continua la fel, alternand cate 2-3 foi cu compozitia de branza, pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura( ultimul strat trebuie sa fie de foi), se pensuleaza bine suprafata foii ultime cu ulei.
Cu un cutit bine ascutit se taie in portii dimensionate( dupa cum vreti sa arate):


Se bate bine oual cu apa minerala si cu smantana si se inunda suprafata burek-ului cu aceasta compozitie fluida:



Se introduce in cuptorul preincins la 190 grade si se coace timp de 40-45de minute. Si iata si burek-ul nostru:




















Reteta Laurei Adamache.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu