vineri, 24 iunie 2011

Hummus - de post

 














Ingrediente:

-2 pahare năut fiert,
-sucul de la 1 lămâie,
-1 lingura cu vârf de Tahini,
-2 căței de usturoi,
-3-4 linguri ulei de măsline,
-apa fierbinte de la fiertul năutului, care se adaugă treptat în blender până se obține consistența dorită,
- sare după gust

 Preparare:

Dacă e din conservă, năutul se folosește așa cum este. Dacă e nefiert, se lasă 24 de ore la înmuiat, se schimba apa la fierbere de 2-3 ori, ca la fasole și se fierbe 10 minute la foc iute și o oră și 20 minute la foc mediu, se strecoară și dupa preferinta se curața sau nu de pielițe. Iar Tahini (Tahine) e pasta de susan 100% și se găsește la Billa, Mega Image etc.

Toate ingredientele, se pun la grămadă în blender și se mixează. Din când în când opriți blenderul și amestecați cu lingura, pentru că la început e destul de gros amestecul. Puneți apa treptat, ca să nu-l subțiați prea tare si frecati, pana obtineti o pasta de consistenta unei smantani mai solida:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu