vineri, 8 aprilie 2011

Foetaj cu ciuperci si Foetaj cu gem - de post








Ingrediente:

-un pachet foetaj Bella
-o cutie ciuperci
-2 legaturi de ceapa verde
-ulei, sare ,piper
-gem de prune si gem de gutui (normal ca voi puteti pune orice gem doriti)
-miere
-cativa miej de nuca pisata


Preparare:

Se desface aluatul de foetaj pe folia lui, nu se intinde, nu se face nimic la el, se lasa asa:




Se portioneaza aluatul cu dispozitivul special sau cu un cutin bine ascutit, in bucati maricele:

Intre timp se caleste ceapa doar pana se inmoaie:


Ciupercila taiate marunt se adauga peste ceapa si se lasa pana se inmoaie bine, se drege de sare si piper:


Se pune cate putin din amestec pe fiecare patartel portionat si se indoaie patratul (dreptunghiul)


Se lipeste (se apasa) bine cu furculita, la capete, ca sa nu iasa compozitia si se si modeleaza cu aceasta ocazie. Putem sa tragem si 3 linii deasupra aluatului cu varful unui cutit ascutit tot pentru a o modela:

Se unge cu o pensulica fiecare patratel cu ulei, pentru ca atunci cand le scoatem din cuptor sa fie lucioase:

Se pun in tava tapetata cu foaie de copt si se dau la cuptor pentru 45 de minute:



Pentru foetajul cu gem:



Urmam aceleasi etape ca si la cele cu ciuperci, numai ca in patratele formate punem gemul (de care vrem noi, numai sa nu fie prea moale ca sa nu se imprastie):


Putem presara daca vrem si nuca pisata , ii da un gust mai bun:

La fel urmam etapele ca si la cele cu ciuperci, impaturirea, modelarea si ungerea de data asta cu ulei si miere si presaram deasupra mac (optional) si le punem la fel intr-o tava tapetata cu foie de copt si le bagam la cuptor pentru 45 de minute:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu