vineri, 8 aprilie 2011

Paste cu ciuperci, sos pesto, capere si masline

O reteta  atat de usoara si atat de gustoasa, cu siguranta o sa va placa mult un deliciu nu alta :)

Stiati ca: Sosul pesto "vindeca" tusea, bolile de piele si intestinale si are proprietati laxative si diuretice. Consumul exagerat poate duce la diaree.
              Se poate servi alaturi de carne de vita, cartofi, paste, salate sau chiar pe paine.

          
           
        

Ingrediente:

-o cutie spaghetti Barilla
-2 legaturi de ceapa verde
-o cutie ciuperci (eu nu am avut proaspete, daca aveti cu atat mai bine:) )
-2 linguri de capere
-4 linguri de sos pesto
-2 catei de usturoi
-2 legaturi patrunjel
-sare, piper, ulei



Preparare:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj ( al dente), intr-un vas mare cat sa le cuprinda, in care am adugat putina sare:

Dupa ce s-au inmuiat jumatatile de spagette in apa, introducem incet si partea de sus a pastelor ramase afara, dar incet, sa nu le rupem, apoi le acoperim cu un capac si le lasam cam 8-10 minute sa fiarba la foc mic, putem pune in apa si putin ulei sa nu se lipesca intre ele:


 Separat se toaca ceapa marunt si usturoiul, adaugam mai intai ceapa si o calim in tigaie cu putin ulei pana se inmoaie:

Adaugam ciupercile taiate marunt, le lasam sa se inmoaie bine si adaugam usturoiul taiat marunt si dregem de sare si piper:

Se adauga cele 2 linguri de capere si cele 4 linguri de sos pesto si omogenizam foarte bine:

Intre timp pastele se scurg bine:


Si le punem peste ciuperci si amestecam foarte bine, dar la flacara mica, atat cat sa se imprieteneasca foarte bine toate ingredientele:


Presaram si patrunjelul:


Si cam asta a fost tot, nu-i asa ca e foarte usor:) si arata si bine:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu