vineri, 11 martie 2011

SPANAC CU SNITELE DE SOIA de post

  • SPANAC CU SNITELE AURII DE SOIA:

 


   Ingrediente:

- 2 kg. de spanac
-2 cepe
-cativa catei de usturoi ( dupa gustul fiecaruia)
-ulei ( sau putina margarina)
-150 ml lapte de soia
-sare / delicat
-o lamaie




  Preparare:

 Se spala spanacul bine de tot in mai multe ape, se curata de frunzele uscate si de tulpina:




Se opareste spanacul, nu multa apa, atat doar cat sa-l acopere, el scade foarte mult, o sa vedeti:




Se scurge de apa:


Se toaca marunt, atat de marunt cat va place:

 Se fierb cam 2-3 cartofi si se piseaza bine, se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei, pana devine sticloasa, apoi se pune imediat cartofii piure( sau faina cum vreti) asta pentru a ingrosa spanacul, cu cartofi gustul este mai bun si amestecam bine:












Se pune si cam 150 ml. de lapte si dupa ce omogenizam bine punem la sfarsit si spanacul:










 Si dupa ce omogenizam bine punem la sfarsit si spanacul:

Punem si bucatile de usturoi si potrivim cu delicat, piper si zeama de la o lamaie:
Si acestea fiind spuse, iata si simpaticul spanac:


Acum sa trecem la pregatirea snitelelor din soia.

        Ingrediente:


-o punga de felii de soia
-mustar
-faina-
-pesmet
-delicat / sare, piper
-o lamaie
-o foaie de dafin si putin cimbru
-praf de usturoi



  Fierbem feliile de soia in apa, (cam 10 minute) in care adaugam foaia de dafin, putin cimbru si sare:


Le scurgem de apa (dar atentie: trebuiesc stoarse foarte bine, in palma ca sa iasa toata apa din ele, altfel nu ies foarte gustoase)
Se ung cu amestecul facut din putina faina si mustar, se adauga peste ele putin delicat, piper si praful de usturoi :


Si se trec prin pesmet:


 Apoi se pun la prajit in ulei:


 
  
  Si gata cu minunatiile de snitele aurite:


 Astfel am pregatit o masa  foarte satioasa  cat si aspectuoasa si pentru cei mofturosi:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu