miercuri, 2 martie 2011

Peste la cuptor, in sos de vin si smantana, cu mujdei de usturoi









  Ingrediente:


- 4 bucati de novac intreg, dar orice peste e posibil ( intreg sau file )
-2 ceape albe sau rosii mici
-300 ml. de vin alb sec
-400 ml. de smantana 
-4 linguri de ulei de masline
-2 lamai - coaja rasa si zeama 
-2 linguri de tarhon uscat sau verde
-sare, piper

-3 linguri de faina integrala, pentru tavalit pestele
-3 linguri de ulei de masline, pentru prajit

-optional, putin cascaval ras, pentru gratinat

  
  PREPARARE:

  Dupa ce se curata pestele bine de solzi, de intestine,de aripioare,( asta daca pestele este intreg ), se sareaza si se pipereaza.



  Se aprinde cuptorul si se seteaza la 180 de grade Celsius.


Pestele se tavaleste in faina:
Se incing 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se prajeste rapid, pe ambele parti:
Se scot pestii prajiti din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent:




Intr-o tigaie curata, se incing 2 linguri de ulei de masline si se caleste ceapa curatata si tocata fin:








Cand ceapa se inmoaie, se toarna in tigaie vinul, se adauga tarhonul, zeama si coaja rasa de lamaie, sare si piper:


Se fierbe sosul 7-8 minute, apoi se paseaza:


Se adauga smantana, se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare si piper:

Se toarna sosul peste peste, in vasul termorezistent, optional, se poate presara si ceva cascaval ras,Se da pestele astfel pregatit la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute, adica pana se rumeneste frumos. In timpul coacerii se stropeste de cateva ori cu sosul din tava.


 

  




Reteta Laurei Laurentiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu