miercuri, 2 martie 2011

Cordon bleu






IGREDIENTE:


-2 piepti mari de pui care se vor imparti fiecare in cate 4 bucati

-8 felii subtiri de sunca
-8 felii de cascaval
-2 oua
-faina
-pesmet
-sare, piper
-ulei de prajit


PREPARARE:

     Bucatile de piept de pui se bat cu ciocanul de carne aplatizandu-se, eu fac aceasta operatie printr-o punga in care pliez pieptul - o carne foarte frageda care se "imprastie" daca nu e protejata. Se condimenteaza cu sare si piper:


Pe fiecare bucata astfel pregatita se pune o felie de sunca:
Apoi felia de cascaval:

Se pliaza bucata in doua, acoperind cascavalul. Se poate fixa cu scobitori, eu insa prefer sa bat marginile usor cu ciocanul de carne, "sigiland" astfel umplutura in interior:

Fiecare bucata se tavaleste prin faina, apoi prin ouale batute cu putina sare:


Se da prin pesmet, cu grija sa fie foarte bine acoperit si se preseaza usor pesmetul pe bucata de carne, insistand pe margini:
Se prajesc in ulei incins din abundenta si cand sunt rumene aurii pe ambele parti se scot pe hartie absorbanta:

Se servesc cu o garnitura si/sau salata la alegere, eu am avut cartofi nature si muraturi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu