miercuri, 2 martie 2011

Cotlete banatene









INGREDIENTE:


- 6 cotlete zdravene de porc
-cate 100 de grame de varza alba,( eu am avut rosie) pentru  fiecare felie de cotlet (varza tocata ca pentru salata sau varza calita)
-4 linguri de ulei de masline extravirgin
-4 linguri de pesmet (daca pregatiti mai multe cotlete, va fi nevoie de mai mult pesmet)
-1 lingura de ceapa tocata foarte fin (eu am folosit o ceapa verde)
-1 catel mare de usturoi, zdrobit si tocat
-1 lingura de cimbru proaspat, tocat
-1 lingura de patrunjel verde, tocat
-2 linguri de parmezan razuit
-2 oua
-sare si piper

PREPARARE:

Mai intai, varza tocata ca pentru salata se caleste intr-o lingura de ulei de masline, (un vas antiaderent e ideal) amestecand des, ca sa se inmoaie si sa se rumeneasca pe alocuri. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se da deoparte.


Fiecare felie de cotlet se cresteaza la mijloc, obtinandu-se un buzunar adanc (in cazul cotletelor cu os, crestatura sa fie perpendiculara pe os).

Se bat cotletele usor cu ciocanul pentru carne, cu grija ca sa nu se desprinda jumatatile una de cealalta, se sareaza si se pipereaza.


Varza calita se imparte pe fiecare felie de cotlet si se preseaza usor.


Se inchid cotletele cu scobitori, astfel incat umplutura de varza sa nu poata iesi:

Se amesteca pesmetul, ceapa si usturoiul fin tocate, verdeturile si parmezanul.Oualelese bat cu furculita impreuna cu putina sare, atat cat sa se desfaca.
Fiecare cotlet se trece prin oul batut, apoi se imbraca in amestecul cu pesmet, presand bine cu palma, ca sa adere cat mai bine de carne.






Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.

Intr-o tigaie, se incing cele 3 linguri de ulei de masline ramase si se prajesc cotletele 2-3 minute pe fiecare parte, doar atat cat sa se formeze crusta.


Se transfera cotletele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul deja incins.Se coc la cuptor timp de 25-30 de minute (sunt felii groase).




Reteta Laurei Laurentiu!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu