joi, 17 februarie 2011

Supa crema de ciuperci si castane - de post




















Daca doriti o supa crema hranitoare si destul de consistenta dar in acelasi timp sa va incante si papilele gustative, nu va ramane decat sa incercati aceasta delicioasa supa! Pentru perioada postului este o alegere excelenta, atat de hranitoare si delicioasa:)



INGREDIENTE:

-cam un kilogram de ciuperci  proaspete
-20 de castane

-2-3 litri de supa de pasare, (merge inlocuita cu apa in care au fiert zarzavaturile, adica: telina, patrunjel, morcov, ceapa si in care adaugati si cuburi knorr, daca tineti post)


-2 cepe, o ceapa rosie si  una alba, (asa am ales eu, ele pot fi ambele albe sau ambele rosii)

-50 gr. unt( sau margarina) si putin ulei de masline

-50 de grame de faina

-cativa mieji de nuca, prajiti

-smantana, sau iaurt de post, sau lapte de post

-sare, piper alb, 1 varf de cutit de nucsoara

-o ceapa verde pentru decor, sau patrunjel, sau ambele:)




PREPARARE:

Ciupercile se spala, se taie transversal in felii subtiri si se lasa la scurs.

Cepele se taie marunt; se topesc 30 de grame de unt( margarina) impreuna cu uleiul de masline intr-o cratita mai mare, sau direct in oala in care se va prepara supa si se adauga ceapa la calit.

Se caleste 4-5 minute, amestecand continuu, pana se inmoaie:
Se adauga 500 de grame de ciuperci (iar 500 de grame se pastreaza) si  castanele (la fel ca si ciupercile se pastreaza si cateva castane 5 sau 6):









Se calesc ciupercile pana ce lichidul se evapora, amestecand constant. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand imbraca toate ciupercile si castanele:





Am pus putina zeama din supa de pui (sau din apa cu cuburile de pasare) peste amestecul de ciuperci si castane cu faina si am mai lasat 15 minute pe foc pana se fierb bine ciupercile:



La final am pus tot amestecul in oala mea cu supa in care am fiert ceapa, morcovul,telina si patrunjelul cu sare sau delicat(de pui):




Se topesc intr-o tigaie cele 20 de grame de unt, sau margarina, pastrate si se adauga cele 500 de grame de ciuperci  ramase si castanele, calindu-le cu sare si piper alb macinat 2-3 minute:


Supa se paseaza cu blenderul (blenderul de mana sau se poate turna intr-un blender fix):


Se adauga in supa smantana( sau un pahar de lapte cald de post) si se da intr-un clocot scurt, apoi se condimenteaza cu sare dupa gust, piper alb macinat  si 1 varf de cutit de nucsoara.


Se adauga in supa ciupercile calite, castanele si miejii de nuca prajiti si ceapa verde taiata marunt:



Supa se poate manca cu crutoane,sau paine prajita:








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu