sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Supele si Ciorbele

Grasimea pusa in supe influenteaza imens gustul unei supe. Uleiul de masline implineste supele si ciorbele mai ales cele de rosii si cartofi. Untul nu are un gust prea penetrant si este bun la ciorbele cu varza . Zeama de supa de pasare si din carne de vaca e foarte buna la sosuri si la ciorbe de ceapa. Smântâna face ciorba sau supa mai cremoasa si ii da o nota de eleganta. Bucati mici de pâine alba sau neagra (crochete), prajite in ulei de masline sau unt, aduc un plus de gust la supe si ciorbe.


Cum se leaga o supa?

Se ia in parti egale galbenus de ou si smântâna. Se bat si se toarna in supa luata de pe foc, amestecându-se. Legarea unei supe duce la ingrosarea ei, la inbunatatirea gustului si a aspectului

Zeama de supa :se prepara sau prin fierberea carnii sau se obtine cu apa si vegeta.


O CIORBA PREA GRASA ..i se poate inlatura surplusul de grasime, daca se da putin la congelator SAU cand faceti supa si ati luat spuma care se formeaza , puneti imediat putina sare.
Pentru a limpezi o supa cand este fiebinte adaugati un albus de ou batut care se va coagula si va antrena, va aduna elementele de suspensie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu