duminică, 20 noiembrie 2011

Clatite de post - de post





Am incercat cateva aluaturi pentru clatitele de post, dar aluatul acesta este unul chiar foarte bun si asta datorita unei persoane care gateste incredibil, Laura Sava, multumesc cu ocazia asta ca ma inspira foarte mult si ii incerc cu drag si mare pofta, retetele:)

     Ingrediente:

- 200 g. faina
- 200 ml. apa minerala sau bors
- 50 ml. bere ( de la Laura Sava putere :P ...c-asa a auzit si ea de la o tanti, ca le face mai pufoase) si a avut dreptate:) dar si gustoase:)
- 100 ml. ulei
- 50 g. zahar
- un varf cutit sare














Preparare:


Se amesteca toate ingredientele si se bat bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. 






Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala. Se lasa la frigider pentru minim 1 ora dupa care se coc intr-o tigaie neaderenta.


Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu pensula cu ulei.



La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac putin mai groase.









Ca desert se pot umple cu gem sau dulceata( eu am incercat cam 4 borcanele de dulceata:)) sau smochine cu 
miere, iar ca aperitiv se pot umple cu umplutura de la varzari, cu urzici, spanac, etc. Eu ca aperitiv, nu am incercat inca dar ma bate un gand sa incerc, mai ales cu spanac:)












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu