vineri, 7 ianuarie 2011

Rulada cu branza si sunca









Daca nu aveti prea mult timp si chef,  sa stati in bucatarie si mai ales daca vine cineva in vizita, dar, nu vreti sa pregatiti o masa festiva, ci mai degraba ceva simpu, gustos si aspectuos, va propun aceasta minunata rulada cu branza si sunca. Sfatul meu este sa o pregatiti de cu seara, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin patru ore.Asa ca acestea fiind spuse sa ne apucam de treaba.

INGREDIENTE:



  • Pentru aluat:
-4 oua-6 linguri faina
-100 gr. smantana
-1 lingurita praf de copt
-sare



  • Pentru umplutura:
-500 de grame de branza(poate fi cas sau branza proaspata de vaci sau orice branza preferati,sarata nesarata sau putin sarata,dupa gustul fiecaruia), eu am avut branza proaspata de vaci prima data, iar a doua oara cas de vaci
-200 de grame de sunca taiata in cubulete mici
-100 de grame de smantana
-1/2 ceapa
-1 lingurita rasa paprika dulce
-1 rosie mare, carnoasa
-putin ardei rosu sau kapia, putin ardei galben sau portocoliu(nu prea mult doar pentru culoare)
-un ardei verde iute
-sare,piper dupa gust




  • Preparare:
Galbenusurile de ou se combina cu smantana, intr-un castron, se bat bine cu telul pana se omogenizeaza.

 Faina se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat cu sarea pana devin o spuma tare,

 se adauga peste: crema de smantana cu galbenusuri, faina si albusurile spuma.



Se omogenizeaza bine compozitia cu telul sau cu blender-ul, apoi se toarna si se niveleaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt.



Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute. Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii (care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) blatul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Rulam blatul, in folia lui de copt, sau intr-un prosop curat si umed, cat inca este caldut, pentru a nu se intari:















In cele zece minute cat lasam blatul la racit, se prepara umplutura: in blender (robot) se adauga branza, 100 de grame de smantana, ceapa taiata in bucati, sarea si paprika.

Se mixeaza pana compozitia devine cremoasa.

Crema obtinuta se amesteca cu sunca taiata cubulete.

Rosia se opareste cateva minute in apa fiarta, se decojeste si se elimina semintele si partea zemoasa. Pulpa ramasa se taie cubulete marunte si se pune la scurs.Blatul racit se unge cu crema de branza si sunca iar deasupra se presara cubuletele de rosii bine scurse,de ardei rosu,galben si cel verde iute.




Se ruleaza strans si se infasoara intr-o folie alimentara.Se rade cascaval deasupra(optional)

Se da la frigider cel putin 4 ore inainte de a o taia si servi. La servire, se taie in felii de 1 cm. grosime cu un cutit foarte bine ascutit.Eu am facut-o de doua ori,prima data cu branza de vaci proaspata si arata ca in imaginea de mai sus, iar a doua oara am facut-o cu cas de vaci si arata cam asa:









Este gustoasa si arata bine langa alte aperitive.

                                                                        Reteta inspirata de pe site-ul Laurei Laurentiu cu adaugari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu