luni, 3 ianuarie 2011

Cartofii

Am gasit cateva informatii utile si interesante,  zic eu,  despre cartofi, asa ca inserez link-ul.



Trucuri cu cartofi


*Cand fierbeti cartofii pentru piure, adaugati in oala doi catei de usturoi si 1 ceapa,(sau: usturoi, foi de dafin, delicat si  cimbru) pe care le elimini dupa fierbere, inainte de presarea cartofilor. Piureul va avea un gust mai bun.

*Cartofii se pun la fiert in apa rece.

*Cartofii curatati nu se tin mult timp in apa, pentru ca isi pierd vitaminele si mineralele.

*Cartofii noi se tin 5 minute in apa cu sare pentru a putea fi curatati mai usor.

*Oglinzile, geamurile, tablourile de panza se curat foarte usor cu felii de cartofi cruzi.

*In apa in care au fiert cartofii curatati de coaja se pot pune obiectele de argint, pentru a le curate mai usor si a le reda stralucirea.

*copti: sunt mai gustosi daca inainte de a-i pune la cuptor, se presara putina faina peste ei.

*fierti curatati:nu se innegresc daca inainte de fierbere sunt tinuti intregi in apa rece cu putina zeama de lamaie.

*curatati si taiati, pe care nu-i pregatim imediat, nu se tin in apa - isi pierd substantele nutritive - ci se acopera cu tifon/servet ud.

*noi: se curata mai usor daca se lasa 15-20 min in apa rece putin sarata.

*noi: se pun la fiert in apa clocotita, nu rece.

Cartofii care stau mai mult in camara dobandesc un gust neplacut. Cand ii fierbeti, adaugati in apa o lingurita de zahar, vor capata un gust deosebit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu