luni, 9 iulie 2012

Ciorbita de stevie si lobada-de post










Ingrediente:
- 3-4 legaturi de stevie
- 3-4 legaturi de lobada
- 2-3 cartofi
- 2 dovlecei
- un ardei rosu si unul alb
 - 2 morcovi, o telina, 1 patrunjel
- 2 fire de praz
- sare( cuburi sau delicat)
- zarzavat la sticla
- rosii 4-5
- o ceapa
- o mana de paste
- ulei
- bors
- verdeata: patrunjel




Preparare:

Se fierb albicioasele, prazul si morcovii intr-o oala cu apa, toate rase sau taiate cubulete :


Cand sunt aproape fierte adaugam ardeii cubulete:


Apoi adaugam cartofii cubulete:


Adaugam ceapa si dovleceii:



Apoi stevia si lobada:


Iar cand toate sunt fierte:

Adaugam pastele:


Si apoi dupa ce au fiert si pastele adaugam zarzavatul facut in casa si daca mai e cazul putin ulei, mai lasam putin si adaugam si borsul dupa gust, cat de acru vrem sa-l facem, iar daca nu tinem post putem adauga si 2 oaua batute , le picuram in timp ce ciorbita fierbe, pentru a forma franjuri si apoi inchidem si presaram verdeata:

Si acoperim cu un capac, ca sa se intrepatrunda toate, iar la final poftiti la masa, ca sa ne racorim cu acest bors atat de gustos s usor de primavara:




 Cu ceapa verde alaturi, merge de minune:))



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu