sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Salam de biscuiti - de post







Ingrediente:


- 150 g zahar
 - 250 g. rahat maruntit (se taie marunt cu cutitul sau se toaca la robot cu putina apa)
- 400 g. biscuiti (o parte se rup in bucatele mai mari, iar restul se dau prin masina de macinat nuca sau la robot)
- 100 g. nuca, taiata in bucatele mici sau macinata (rumenita putin la cuptor, in prealabil)
- 100 g. margarina
- 1 linguri mari unt de arahide
- 1 fiole esenta de rom
- 3 linguri cacao
-100 ml apa

Preparare:


 Rahatul maruntit se pune pe foc mic cu apa cat sa-l acopere, si se amesteca incontinuu, pana se topeste si rezulta un sirop gros.

 Se da deoparte si se adauga pachetul de margarina.

Se amesteca pana se topeste.


Se toarna compozitia intr-un castron (mai mare sa puteti amesteca totul)

Se maruntesc biscuitii si se adauga compozitiei; se pun pe rand si restul ingredientelor, tocate, si se amesteca cate putin dupa fiecare.


Se unge o foaie de celofan, folie de bucatarie, cu margarina.

Se presara nuca de cocos (cine vrea poate pune nuca normala, biscuiti sfaramati, sau doar atat :P )
Se pune compozitia si se ruleaza frumos, strans cu ajutorul foliei.

Se da la rece pentru ceva timp dupa care se feliaza si se serveste :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu