INGREDIENTE:
-2 praji mari,
-3 linguri de ulei de masline extravirgin
-1 litru de supa de pasare sau supa de baza, (eu am avut un piept de pasare asa ca am putut face repede o supa de pasare si am scos apoi pieptul si l-am folosit la o salata de pui cu morcovul,patrunjelul si telina fierte, usturoi o sa postez reteta mai jos dupa cea de supa, in imagine avem si ingredientele pt. salata adica usturoi si ceapa verde)
-150 ml. de vin alb sec
-1 radacina de patrunjel
-2 morcovi
-4 cartofi albi
-o radacina de telina
-3 foi de dafin si intr-o strecuratoare de ceai(se vede si in imaginea de mai jos) am pus boabe de piper alb si negru, putin cimbru, asta ca sa pot sa le scot usor din supa la sfarsit, sa nu fug dupa ele :)
-sare, piper
-crutoane
-daca va place puteti rade si cascaval la sfarsit cu putina smantana si chilli:

Aici avem ingredientele si pentru salata de pui: ceapa verde, usturoiul si pieptul de pui :

Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare:

Asa dupa cum va spuneam am fiert intr-o oala cam de3-4 litri pieptul de pui, apoi am pus morcovii, patrunjelul, telina, cartofii si ceapa intregi. Cand s-au fiert toate, le-am scos din supa si le-am pus deoparte (pt salata mea de pui:) )
Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Se adauga o parte din supa fierbinte, patrunjelul si 1 cartof, jumatate din telina, toate taiate cubulete:







Se potriveste gustul cu sare si piper.Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras - se poate decora cu putina smantana sau se poate presara o idee chilli:



Reteta inspirata de pe site-ul: http://www.retetecalamama.ro/ , cu mici modificari.
Salata de pui
INGREDIENTE:
-pieptul de pui fiert din supa
-zarzavatul fiert tot din supa: morcovul, o parte din patrunjel si telina
- 8 catei de usturoi
-putina faina
-2 ceape verzi
-o cana de supa de pui
-putin ulei de masline
-sare,piper dupa gust
PREPARARE:
Se taie pieptul bucatele nici foarte mari, nici foarte mici, asa cat sa se simta:

Se piseaza usturouil si se caleste in putin ulei de masline, nu foarte mult apoi se pune faina pana se omogenizeaza bine amestecand continu:








Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu